8 oktober 2015

Europa en de vluchtelingencrisis

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. Vluchtelingen uit oorlogsgebieden wagen dagelijks hun leven door de oversteek over zee te maken of proberen via andere landroutes de Europese Unie te bereiken.
Hongarije is inmiddels begonnen aan de bouw van een hek en zuidelijke lidstaten verwijten de rest van Europa dat ze er alleen voor staan. Het ideaal van een solidair Europa lijkt verder weg dan ooit. Wat zijn concrete maatregelen die moeten voorkomen dat vluchtelingen hun leven wagen op dodelijke vluchtroutes? Wat moet de Europese Unie doen om deze crisis het hoofd te bieden? Wat is de rol van de Partij voor de Europese Sociaaldemocraten (PES)?

Hierover voeren we het gesprek met Europarlementariër Kati Piri en Internationaal Secretaris Kirsten Meijer. De avond wordt gemodereerd door Sjoukje van der Meulen, voorzitter van de PvdA Europa Werkgroep.

Op 29 Juni heeft er een bijeenkomst plaats gevonden met EP lid Kati Piri.
Er is een constructieve avond geweest over de migratie problemen van de Europese Unie en hier uit is een brief gekomen.
Deze brief die de leden van de Landelijke Werkgroep Europa aan Kati Piri hebben geschreven ter ondersteuning van haar beleid zal ook aan bod komen, en er is uitgebreid ruimte voor het stellen van vragen en het uiten van zorgen omtrent de vluchtelingencrisis en het migratiebeleid op Europees niveau.

Graag zien wij u allemaal voor het vervolg op uw eigen inzet.

Waar: Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 3513 SE Utrecht

Wanneer: vrijdag 16 oktober, van 20-22 uur

Gasten: Kirsten Meijer (internationaal secretaris), Kati Piri (PvdA Europarlement)

Route: op 10 min van Utrecht CS (Buslijn 3 richting Zuilen Noord) Boorstraat 107 3513 SE Utrecht

Ivm de drukte aanmelden bij: [email protected]

link naar de pagina: eepurl.com/bBz7Gr