Door op 18 januari 2017

Verkiezingscongres 14 en 15 januari 2017

Op 14 en 15 januari vond het PvdA verkiezingscongres plaats in de Fabrique in Maarssen. Tijdens de eerste congresdag werd onder andere het verkiezingsprogramma vastgesteld door de leden die door digitaal te stemmen hun goedkeuring of afkeuring konden geven aan verschillende onderdelen van het verkiezingsprogramma. Er werd onder andere gestemd voor een amendement tegen de verbreding van de A27. Door de gezamenlijke inzet van de Statenfractie van de Provincie Utrecht en de PvdA stad Utrecht werd dit amendement aangenomen. Het is hiermee duidelijk geworden dat er nog steeds noodzaak is om de discussie over de verbreding en het nut hiervan voort te zetten omdat oplossingen binnen de huidige situatie ook mogelijk zijn. Het amendement is in zijn geheel te lezen op pagina 131-132 van de beschrijvingsbrief (https://www.pvda.nl/wp-content/uploads/2016/12/Beschrijvingsbrief2017.pdf). Vanzelfsprekend was er genoeg tijd en ruimte om in gesprek te gaan met andere leden en politici. De eerste congresdag werd afgesloten met een mooie speech van partijvoorzitter Hans Spekman.
Op de tweede congresdag werd Lodewijk Asscher officieel bekrachtigd als leider van de PvdA  en nam Diederik Samsom afscheid als partijleider. Hierna werd de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen vastgesteld door de leden met Lodewijk Asscher als lijsttrekker en voetbaltrainer Foppe de Haan als laatste op de lijst. De dag werd afgesloten met een krachtige en innoverende speech van Lodewijk Asscher die ons allemaal inspireerde om vol goede moed en vertrouwen de campagne tegemoet te gaan.

Alle speeches en interviews van het congres zijn terug te zien op https://www.pvda.nl/verkiezingen/pvda-verkiezingscongres/.