Door Annet Krijgsman op 13 juni 2020

Annet Krijgsman terug in de Staten

Op 27 mei ben ik voor de tweede keer beëdigd als Statenlid. Het was best bijzonder zo in coronatijd en in een nagenoeg lege Statenzaal. Er waren alleen twee andere collega’s die ook beëdigd werden en natuurlijk Wilma de Boer die op die dag afscheid nam. Familie en vrienden keken vanuit huis mee via de livestream in plaats van af de publieke tribune, collega-Statenleden feliciteerden me via de app en de bloemen werden thuisbezorgd in plaats van persoonlijk overhandigd. Uiteraard zijn de maatregelen meer dan noodzakelijk en moet de gezondheid van iedereen voorop staan. Ik ben blij dat het democratische proces ondanks alles gewoon door kan gaan. Ik wil Wilma hartelijk bedanken voor haar inzet in de Staten het afgelopen jaar. Wilma is een superfijne collega om mee samen te werken en ga haar dan ook echt missen in de fractie! Ik wens Wilma veel succes in Eemnes!

In de vorige periode mocht ik het laatste jaar al even proeven aan het Statenlidmaatschap. Na een korte pauze vlak na de verkiezingen ben ik begin juni 2109 als commissielid beëdigd en draaide ik al volledig mee in de fractie op een aantal onderwerpen Als commissielid ondersteunde ik vooral Marieke en Wilma op hun portefeuilles, zoals op het vlak van Natuur, maar ook de energietransitie.

Als Statenlid neem ik de portefeuille van Wilma integraal over. Ik ga me dus de komende tijd bezig houden met natuur, biodiversiteit, landbouw water en faunabeheer. Daarnaast word ik de woordvoerder financiën. Vanaf 2016 was ik woordvoerder energietransitie, Marieke neemt dat nu van mij over. De afgelopen tijd ben ik al druk bezig geweest met het stikstofdebat. Het zal velen van u niet ontgaan zijn dat op maandag 8 juni de commissie Remkes een rapport heeft gepubliceerd met aanbevelingen. Ik heb aandachtig naar de persconferentie geluisterd en omdat wij als provincie binnenkort ook een Statenvoorstel gaan behandelingen op dit onderwerp, ben ik nu druk aan het lezen. Ik zie er naar uit om me de komende jaren weer in te gaan zetten voor de provincie Utrecht!

Annet Krijgsman

Annet Krijgsman

Ik ben Annet Krijgsman en ik woon in Baarn. De sociaaldemocratie heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.  Mijn vader werkte voor een bekende glasfabriek in Leerdam. Ik ben geboren en getogen in Leerdam en kom uit een oer-Hollands gezin.  Ik ben al jaren op verschillende wijzen actief voor de Partij van de Arbeid. Ik ben

Meer over Annet Krijgsman