Door Osman Suna op 18 april 2016

Osman Suna vervangt Pauline van Viegen als Statenlid 

Vandaag is Osman Suna geïnstalleerd als Statenlid voor de Partij van de Arbeid in de provincie Utrecht. Osman vervangt tijdelijk Pauline van Viegen i.v.m. haar zwangerschap. Wij wensen Pauline een voorspoedige zwangerschap en kraamtijd toe en hopen haar daarna weer snel te mogen verwelkomen in de fractie.

We stellen Osman graag even aan jullie voor:

“Mijn naam is Osman Suna (36) en ik woon al 28 jaar in Soest. Op dit moment ben ik fractievoorzitter van de PvdA en heb ruim 10 jaar ervaring als raadslid in Soest.

Vorig jaar stond ik op nummer 6 van de kandidatenlijst van de PvdA voor de Provinciale Staten (PS) van Utrecht. Helaas was dat destijds net niet voldoende om rechtstreeks in de Staten gekozen te worden, maar nu dient de mogelijkheid zich aan om tijdelijk alsnog zitting te nemen in PS. Ik zie het als een unieke kans om met behoud van mijn raadslidmaatschap toch de sfeer te proeven in de Staten. Zo kan ik ook ervaren of de provinciale politiek iets voor mij is.

Ik neem tijdelijk de portefeuille van Pauline Van Viegen over: economie, onderwijs en arbeidsmarkt, cultuur en recreatie en toerisme. Actuele onderwerpen met een regionale dimensie. Ik wil mij graag inzetten voor het creëren van meer stageplaatsen van onder meer MBO-studenten in het bedrijfsleven en overheidsinstellingen.

Ik heb erg veel zin in en hoop samen met mijn fractiegenoten de komende maanden een positieve bijdrage te leveren aan het sociaal-democratische geluid binnen de provincie.”

Osman Suna

Osman Suna

Mijn naam is Osman Suna (40) en ik woon al 31 jaar in Soest. Ik ben gelukkig getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Tot begin 2017 was ik namens de PvdA raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Soest. Ik heb de opleiding MBRT gedaan in Eindhoven en werk sinds 2005 in het

Meer over Osman Suna