Door Rob van Muilekom op 21 april 2016

Steun voor PvdA-voorstel “Aansprekende evenementen cultuur en sport”

De afgelopen jaren is er fors bezuinigd in de culturele sector, ook in de provincie Utrecht. De PvdA wil graag dat grote en aansprekende evenementen mogelijk moeten zijn; we zijn blij dat hiervoor brede steun was in de laatste Statenvergadering.

Een rijk en veelzijdig cultureel leven draagt bij aan het welzijn van de inwoners van onze provincie. Pvda-fractievoorzitter Rob van Muilekom vindt daarnaast dat het onze provincie ook aantrekkelijker voor het bedrijfsleven maakt om zich te vestigen en te investeren. Goed ook voor de werkgelegenheid. Het evenement kan op het vlak van cultuur, maar ook op het vlak van sport of andere terreinen zijn zolang als het maar nationaal en het liefst internationaal tot de verbeelding spreekt. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld het Themajaar De Stijl en Dutch design 2017 en de Tour de France in 2015.

Belangrijke criteria om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit dit nog nieuwe fonds zijn verder dat het initiatief vanuit de samenleving en/of externe instellingen moet komen. Tevens moet het evenement immer toegankelijk zijn voor een breed publiek. Om zorgvuldig om te gaan middelen dient een bijdrage uit het fonds immer de goedkeuring te krijgen van de Provinciale Staten.

Rob van Muilekom

Rob van Muilekom

Al bijna 25 jaar woon ik in de mooie wijk Kattenbroek in Amersfoort. Mijn drie kinderen zijn inmiddels het huis uit en aan de studie. Ik ben geboren in Den Bosch en kom uit een bouwvakkersfamilie. In Wageningen heb ik Milieuhygiëne en Planologie gestudeerd. Tussen 2006 en 2014 ben ik actief geweest als raadslid en

Meer over Rob van Muilekom