Door Rob van Muilekom op 3 maart 2015

Utrechtse PvdA ondersteunt pleidooi voor intercitystation Harderwijk

“Harderwijk verdient een intercitystation”, aldus Peter Kerris, lijsttrekker van PvdA Gelderland, “niet alleen op basis van het aantal instappers, maar ook omdat Harderwijk belangrijk is voor de economie op de Noord-West Veluwe”. Om dit kracht bij te zetten zal Peter Kerris samen met PvdA Tweede Kamerlid Duco Hoogland en oud-wethouder en kandidaat statenlid Laurens de Kleine symbolisch een bord “Intercitystation” plaatsen bij station Harderwijk. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 27 februari om 12:15u.

De Gelderse PvdA zal zich in de Provinciale Staten sterk maken voor Gelderse cofinanciering van een keervoorziening en derde spoor in Harderwijk. Deze voorzieningen zijn noodzakelijk om de verbinding tussen Harderwijk en de randstad te verbeteren.

Ook de Utrechtse PvdA ondersteunt deze actie. Lijsttrekker voor Provinciale Staten Rob van Muilekom: “De Utrechtse PvdA wil dat zo veel mogelijk mensen gebruik maken van de fiets of het openbaar vervoer, niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten. Daar horen goede, adequate stations bij, ook voor Harderwijk, en een goede, snelle en frequente treinverbinding tussen het noorden en het midden van het land. Dat maakt het aantrekkelijk voor mensen om de trein te nemen in plaats van de auto en in de file te belanden.”

Rob van Muilekom

Rob van Muilekom

Al bijna 25 jaar woon ik in de mooie wijk Kattenbroek in Amersfoort. Mijn drie kinderen zijn inmiddels het huis uit en aan de studie. Ik ben geboren in Den Bosch en kom uit een bouwvakkersfamilie. In Wageningen heb ik Milieuhygiëne en Planologie gestudeerd. Tussen 2006 en 2014 ben ik actief geweest als raadslid en

Meer over Rob van Muilekom