Door Rob van Muilekom op 11 oktober 2015

Voor het eerst wappert de Regenboogvlag op het Provinciehuis

In het kader van Coming out day 12 oktober versiert de Regenboogvlag het Provinciehuis

De Coming Out Day 2015 wordt op maandag 12 oktober ook gevierd op het Provinciehuis in Utrecht. Voor het eerst in de geschiedenis zal de Regenboogvlag worden gehesen door de inzet van de PvdA.

PvdA fractievoorzitter van de Statenfractie Rob van Muilekom vindt dat iedereen zich overal veilig moet kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuelemannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Daarom vindt hij het belangrijk dat de Regenboogvlag 12 oktober wordt gehesen op het Provinciehuis.

Het hijsen van de vlag is symbolisch. De Provincie laat hiermee zien dat de provincie een veilige plek is voor LHBT’s. “Bij het maken van beleid dient dit ook rekening gehouden te worden met hen. Het feit dat naast de Regenboogsteden steeds meer gemeenten en provincies zich bij dit initiatief aansluiten is een positieve ontwikkeling. Aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit ook bij de Provincie juicht de PvdA daarom van harte toe”, zo stelt Rob van Muilekom.

Rob van Muilekom

Rob van Muilekom

Al bijna 25 jaar woon ik in de mooie wijk Kattenbroek in Amersfoort. Mijn drie kinderen zijn inmiddels het huis uit en aan de studie. Ik ben geboren in Den Bosch en kom uit een bouwvakkersfamilie. In Wageningen heb ik Milieuhygiëne en Planologie gestudeerd. Tussen 2006 en 2014 ben ik actief geweest als raadslid en

Meer over Rob van Muilekom