Statenlid

Gert Mulder

Openbaar vervoer, N-wegen, verkeersprojecten, fiets en voetganger, vergunningen, toezicht, handhaving, toerisme en recreatie, sport, financiën, planning-en-controlcyclus, accountant

Ik ben 66 jaar en woon, samen met mijn vrouw Didi, in het centrum van Utrecht. Wij hebben vier kinderen, twee van onszelf en twee aangetrouwd, en vier kleinkinderen. Mijn moeder is dementerend en ervaart, naast de onze, aandacht en zorg in een verzorgingstehuis in mijn geboortestad Zwolle.

Mijn politieke thuis vind ik al decennia lang bij de Partij van de Arbeid. Hoewel dit thuisgevoel pieken en dalen kent, is dit op dit moment sterk aanwezig. Vooral de route naar verdergaande samenwerking op links spreekt mij sterk aan. Ik heb er vertrouwen in dat deze route vernieuwing brengt die een brede groep van kiezers zal aanspreken en velen zal aansporen politiek actief te worden. Persoonlijk zou ik willen dat deze samenwerking zich ook tot de politieke groepering DENK zou uitstrekken. Politiek doet ertoe!

Na mijn economisch juridische opleiding (HEAO Arnhem en Rechten in Utrecht) heb ik mijn werk gevonden in de financiële sector (Postbank, ING, ABN AMRO en RABO). Langere tijd had dit te maken met vastgoed ontwikkeling (winkels en woningen). Tussendoor ben ik nog enkele jaren lid geweest van het directieteam van een Amsterdamse Woningcorporatie (De Key). Een deel van mijn werk voor ING betrof vastgoed ontwikkeling in China (6 jaar) en ZuidOost Azië (2 jaar)

Mijn politieke werk heeft mij in verschillende hoeken van het openbaar bestuur gebracht. Ik ben Raadslid in Utrecht geweest, secretaris Gewestbestuur PvdA Utrecht, fractievolger waterschap HDSR, commissielid PvdA provincie Utrecht en nu dus Statenlid PvdA provincie Utrecht.

Het centrale thema in de politiek is voor mij: Het met elkaar duurzaam leven in een stedelijke omgeving. Ik zet mij in voor een veilige, gezonde en prettige leefomgeving voor de inwoners van onze provincie. De problemen op de woningmarkt vereisen een urgent ingrijpen, waarbij de Provincie een belangrijke coördinerende taak heeft. De burger moet als vanzelfsprekend kunnen vertrouwen op een bescherming biedende en faciliterende overheid.

Specifieke zorg heb ik rond de kwaliteit en kwantiteit van ons drinkwater. Onze Provincie zou zich ook nadrukkelijker moeten profileren bij het aan het werk helpen van inwoners wat buiten het arbeidsproces zijn komen te staan. Dit kan bijvoorbeeld in een nadrukkelijke voorbeeldfunctie als werkgever maar ook door sociale voorwaarden te eisen bij aanbestedingen door de Provincie (in vaktermen Social Return on Investements (SROI).

Landelijk gezien maak ik mij zorgen om de toenemende mate van parallelle samenlevingen. Burgers van Nederland die zich afzonderen in groepen die bar weinig met elkaar te maken (willen) hebben. We kunnen zoveel meer plezier van elkaar hebben door oog te hebben voor verschillen in aard en/of cultuur met anderen.

Ik heb twee favoriete plekken in Utrecht. De eerste is die van het voormalige Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht. Dit omdat mijn dochter daar haar eerste levensuren doorbracht na een voor ons angstige periode. De vertrouwen gevende rol van artsen en zorgverleners zijn een levenslang voorbeeld gebleven. De tweede plek is de Lekdijk met fijne recreatiestroken langs die machtige zilveren slinger die “traag door oneindig laagland gaat”.