Statenlid

Julie d’ Hondt

Verkeer&vervoer, Openbaar Vervoer, fietsbeleid, kunst&educatie en financiën

Ik ben Julie d’Hondt, 40 jaar oud, ik woon in de stad Utrecht, ben getrouwd met Michiel en moeder van Max (2) en Floris (0). Nadat ik in mijn jeugd een paar jaar in Maarssen heb gewoond, ben ik na mijn studie internationale betrekkingen in Groningen en vele omzwervingen in binnen- en buitenland in 2011 weer in onze mooie provincie terecht gekomen. ‘Overdag’ werk ik als EU-adviseur bij een adviesbureau op het gebied van energietransitie.

Ik ben politiek actief geworden omdat ik mij in wil zetten voor mensen die minder kansen hebben gekregen dan ikzelf. Dat is dan ook wat ik de komende jaren als Statenlid voor de Provincie Utrecht ga doen. Solidariteit is voor mij het basisprincipe: hoe zorgen we ervoor dat ook als je het misschien minder getroffen hebt in het leven toch volwaardig mee kunt doen aan de samenleving? Als woordvoerder mobiliteit van onze fractie richt ik me vooral op duurzame vervoersopties, zoals de fiets en het openbaar vervoer. Vooral de toegankelijkheid van het OV voor mensen met een beperking heeft mijn aandacht. Maar ook grote verkeersprojecten, zoals de rondweg-Oost bij Veenendaal, vallen onder mijn portefeuille, waarbij ik er vooral voor probeer te waken dat omwonenden goed bij de besluitvorming worden betrokken.

Vanuit onze fractie ben ik het aanspreekpunt voor de regio West (Ronde Venen, Montfoort, Lopik, Oudewater, Woerden, Stichtse Vecht).