Commissielid

Mohamed Talhaoui

arbeidsmarkt&onderwijs, stage- en leerplekken, toerisme&festivals, recreatieschappen en vitale regio's
Mohamed Talhaoui

Over Mohamed Talhaoui

Ik ben Mohamed Talhaoui, 36 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Utrecht in de wijk Kanaleneiland. Daar heb ik een onbezorgde jeugd gehad, ondanks alle problemen die er soms ook nu nog spelen. Ik ben getrouwd en vader van 2 jonge kinderen, we wonen sinds een paar jaar in Leidsche Rijn.

Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik in het onderwijs gegaan om lessen te verzorgen en als decaan vmbo heb ik veel contact met verschillende scholen over de gehele provincie. Europees ben ik eerder een succesvolle campagne gestart om de belangrijkste protestleider van Marokko genomineerd te krijgen voor de Sakharov-mensenrechtenprijs 2018. Het allerbelangrijkste dat ik heb meegekregen is goed onderwijs. De kansen die we kinderen bieden zijn cruciaal in jonge mensenlevens. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat iedereen mee kan doen en dezelfde kansen krijgt. School en werk moeten goed op elkaar aansluiten. Daar horen ook stageplekken bij en de uitval van jongeren moeten we stevig tegengaan. We hebben die jongeren hard nodig voor onze economie.

De PvdA is voor mij het enige antwoord op de verdelingsvraagstukken waar we in Utrecht en Nederland mee kampen. Wij weten wat eerlijk delen is, hoe we zorgen voor gelijke kansen en hoe we banen creëren. Tegelijkertijd zorgen we voor diegenen die dat het hardst nodig hebben. Dat zijn voor mij belangrijke thema’s, bovendien zijn ze met elkaar verbonden. Ik heb me beschikbaar gesteld voor de Provinciale Staten omdat ik goede ideeën, kennis en ervaring heb en ik wil graag mijn verantwoordelijkheid nemen: ik kan wel van alles wat vinden maar ik wil het dan ook graag zelf waar maken!

Op de beleidsterreinen onderwijs, arbeidsmarkt en economie zet ik me het liefst in. Gezien mijn ervaring en gedrevenheid op deze terreinen zal ik me hiervoor de komende jaren intensief gaan inzetten.