Statenlid

Osman Suna

Kantorenvisie, leegstand, binnenstedelijke ontwikkeling en huisvesting statushouders

Mijn naam is Osman Suna (37) en ik woon al 28 jaar in Soest. Ik ben gelukkig getrouwd en jonge vader van een zoon. Tot begin 2017 was ik namens de PvdA Raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Soest. Ik heb de opleiding MBRT gedaan in Eindhoven en werk sinds 2005 in het St. Antonius ziekenhuis.

Als Statenlid wil ik mij vooral richten op het creëren van arbeidsplaatsen. Het is een uitdaging om bedrijven met veel arbeidsplaatsen te huisvesten in onze provincie, maar geen utopie. Een directe link met werk is stageplaatsen. Mijn inzet zal zijn om meer stageplaatsen te creëren voor met name de MBO studenten, bij zowel het bedrijfsleven als overheidsinstellingen. Om dit te realiseren is het belangrijk om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt. De Provincie heeft een belangrijke rol om deze verbinding te leggen en te versterken. Ik hou er erg van om te recreëren en te genieten van de natuur. Het is daarom belangrijk om recreatiegebieden in onze provincie voor het grote publiek toegankelijk te houden en sterker te maken zonder de natuur geweld aan te doen.

Ik ben met name verantwoordelijk voor de onderdelen mobiliteit (lokale projecten fiets-, voet- en rondwegen), economie (waaronder retailvisie, arbeidsmarkt, onderwijs, stage- en leerplekken) en cultuur.

Als Statenlid ben ik de contactpersoon voor de regio Zuidoost (Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug).