Statenlid

Osman Suna

Kantorenvisie, leegstand, binnenstedelijke ontwikkeling en huisvesting statushouders - Regio Zuidoost: Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug

Mijn naam is Osman Suna (40) en ik woon al 31 jaar in Soest. Ik ben gelukkig getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Tot begin 2017 was ik namens de PvdA raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Soest. Ik heb de opleiding MBRT gedaan in Eindhoven en werk sinds 2005 in het St. Antonius ziekenhuis.

Voor mij zijn betaalbaar wonen (goede huisvesting), zorg en aansluiting van het onderwijs op arbeidsmarkt (met aandacht voor Mbo’ers en aanpak stageproblemen) belangrijke zaken waar komende periode aandacht aan besteed moet worden. Als Statenlid wil ik mij daarnaast focussen op het creëren van arbeidsplaatsen. Het is een uitdaging om bedrijven met veel arbeidsplaatsen te huisvesten in onze provincie, maar geen utopie. Een directe link met werk is stageplaatsen. Mijn inzet zal zich richten op het creëren van meer stageplaatsen voor met name de mbo-studenten, in zowel het bedrijfsleven als bij overheidsinstellingen. Om dit te realiseren is het belangrijk om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt. De Provincie heeft een belangrijke rol om deze verbinding te leggen en te versterken. Zorg is enorm belangrijk en alles wat daarmee te maken heeft, hebben wij hier in onze provincie. Denk aan ziekenhuizen, universiteit en hogeschool, ICT in de zorg en innovatie op het gebied van de zorg. Zou het niet perfect zijn als Utrecht naam krijgt als het Healthport van Nederland? In de komende periode zal ik me blijven inzetten om dit voor elkaar te krijgen.

De Soester Duinen is een plek die ik heel bijzonder vind. Midden in het bos een stukje woestijn. Geweldig om te zien, maar ook om doorheen te lopen. Met trots neem ik mijn gasten mee naar de Soester Duinen. Ook heeft Park Vliegbasis Soesterberg mijn grote belangstelling. Ik ben blij dat het Nationaal Militair Museum hier gevestigd is. Dit vind ik een mooie combinatie van natuur, historie en spektakel!

In mijn vrije tijd, die schaars is, hou ik van wandelen in de natuur. Ik hou van reizen en nieuwe dingen ontdekken. Het liefst wil ik elk jaar een nieuw land en/of stad bezoeken. Daarnaast hou ik n gezellig samenzijn met mijn familie en vrienden. Hier krijg ik ook energie van om verder te kunnen.

Mijn portefeuille bestaat de komende jaren uit de volgende zaken:
> Ruimtelijke Ontwikkeling:
Wonen, Binnenstedelijke ontwikkeling, Provinciale Structuurvisie, Omgevingsvisie,
Huisvesting statushouders, Kantoren en leegstand.
> Economie:
Retailbeleid, Arbeidsmarkt, Onderwijs, Stage- en leerplekken, Toerisme, Sport en
Recreatieschappen.
> Bestuur:
Herindeling en bestuurskracht, Organisatie en Europa.

Als Statenlid ben ik de contactpersoon voor de regio Zuidoost (Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug).