Woningisolatie

We stellen geld beschikbaar aan gemeenten om eigenaren van slecht geïsoleerde woningen te helpen met subsidies en leningen om hun huis te isoleren.

Er is aandacht nodig voor bestaande woningen. In sommige wijken en buurten staat de leefbaarheid onder druk. Groen is voor de leefbaarheid van wijken van groot belang. De provincie moet samen met gemeenten blijven werken aan verbetering van bestaande wijken en buurten, zodat de hele provincie een leefbaar thuis vormt voor al haar inwoners.

Wie veel verdient kan besparen op zijn stookkosten door zijn huis te isoleren en er zonnepanelen op te leggen, wie minder verdient moet het vaak doen met een tochtige huurwoning en een torenhoge energierekening. De PvdA zal er steeds op letten dat maatregelen voor een duurzame energievoorziening rechtvaardig uitwerken.

In samenwerking met gemeenten sluiten we regiodeals met woningbouwverenigingen om huurhuizen zo snel mogelijk duurzaam te maken, te beginnen met de slechtst geïsoleerde woningen.

Om woningbouwprojecten te versnellen trekken we de komende vier jaar 30 miljoen Euro uit. Daarnaast stellen we 20 miljoen Euro beschikbaar om gemeenteleningen voor het verduurzamen van woningen aan te vullen en jaarlijks 1,35 miljoen Euro voor duurzaamheidssubsidies.

Klik hier voor onze ideeën voor de provincie Utrecht >>

Waar ben je naar op zoek?