1 december 2014

PvdA pleit met succes voor komst Geboortebos

In het Parkbos de Haar, op landgoed Haarzuilens, komt een geboortebos. Dit bos ontstaat doordat jonge ouders een boom mogen planten ter gelegenheid van de geboorte van hun kind. Bewoners raken zo meer betrokken bij hun eigen groene woonomgeving.

Statenlid voor de PvdA en initiatiefnemer Ursula Blom: ‘Het nieuwe Parkbos is belangrijk voor de inwoners van de provincie Utrecht. We weten dat het goed is voor de gezondheid en het geluk van stadsbewoners om naar buiten te kunnen en het groen in te trekken. Bosgebieden worden daarbij hoog gewaardeerd. Ouders zullen zich meer betrokken voelen bij de natuur door een boom te planten in het geboortebos. En als ze er door de jaren heen regelmatig met hun kinderen komen, kunnen jong en oud zien hoe een jong bos uitgroeit tot een volwassen bos. Zo komt de natuur weer middenin de samenleving te staan.’

Bij het aangeven van hun kind bij de gemeente krijgen 250 jonge ouderparen een uitnodiging om in het najaar van 2015 een jonge boom in het geboortebos te planten voor hun kind. Het bos zal uiteindelijk bestaan uit ongeveer 200 bomen; er komt een picknicktafel en een geboortebord bij.