Door op 10 oktober 2013

Tweede bijeenkomst Vakgroep Jeugdzorg

Op woensdag 16 oktober komt de Vakgroep Jeugdzorg onder leiding van Pauline van Viegen voor de tweede keer bij elkaar. De deelnemers hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met verschillende vraagstukken over hoe je praktijk naar beleid kunt vertalen en zullen volgende week hun bevindingen presenteren aan Pauline van Viegen en Tweede Kamerlid Loes Ypma.

Ook Eerste Kamerlid Marijke Linthorst is betrokken bij de Vakgroep. Zij zal de presentaties later bekijken en de bevindingen van de deelnemers meenemen. Momenteel wordt de Jeugdwet behandeld in de Tweede Kamer, en voor het eind van het jaar gaat de wet ook door de Eerste Kamer. Per 1 januari 2015 moet de nieuwe Jeugdwet in werking treden en gaat alle verantwoordelijkheid naar de gemeentes. Ook de provinciale jeugdzorgtaken belanden dan dus bij de gemeenten. Vanuit de provincie wil PvdA woordvoerder Pauline van Viegen proberen deze transitie zo goed mogelijk te laten verlopen. Als Statenlid wil ze aandacht vragen voor onderbelichte onderwerpen die bij de transitie komen kijken.

Vanaf 22.00 uur is een borrel voor de Vakgroep op het provinciehuis in Utrecht. Andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om nog van gedachten te wisselen met de deelnemers!