19 maart 2020

Statenlid Wilma de Boer wordt wethouder in Eemnes

In de raadsvergadering van 23 maart a.s. zal de PvdA-fractie van Eemnes Wilma de Boer voordragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Eemnes. Zij is daarmee de beoogde opvolger van Sven Lankreijer, die kortgeleden zijn vertrek aankondigde.  

Na haar benoeming als wethouder, treedt Wilma in de eerstvolgende Statenvergadering terug als Statenlid. ”Het lag niet in mijn bedoeling maar zo kort lid van de Provinciale Staten van Utrecht te zijn. Uit loyaliteit naar mijn partij en mijn dorp en ook gezien de bijzondere omstandigheden waarin wij nu leven, is continuïteit in het bestuur van Eemnes van belang en heb ik besloten de functie te aanvaarden als de Raad positief besluit.”, aldus Wilma. 

Wilma is geen onbekende in de politieke arena van Eemnes. Van 2010 tot juli 2019 was zij fractievoorzitter van de lokale PvdA-fractie. Als wethouder krijgt Wilma een omvangrijke portefeuille met onder andere het sociaal domein, woonvisie, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, kunst&cultuur en klimaat&duurzaamheid.

De Statenfractie verliest met het vertrek van Wilma een bevlogen en deskundig Statenlid maar allen wensen Wilma uiteraard heel veel succes en geluk in haar nieuwe functie.