Een financiële impuls voor winnaars Bakhuis Woltersprijs

Door Wilma de Boer-Leijsma op 4 april 2024

Op initiatief van PvdA en GroenLinks wordt er vanaf 2025 een geldprijs verbonden aan de Bakhuis Woltersprijs. Deze prijs is bedoeld voor mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan een initiatief van maatschappelijk belang, dat bijdraagt aan vrouwenemancipatie.

In 2020 is deze prijs bedacht door de Provinciale Staten van Utrecht. De meeste initiatieven van de door inwoners van de provincie Utrecht voorgedragen kandidaten, zijn kleinschalig en merendeels op vrijwillige basis. Denk aan vrouwen die andere vrouwen helpen weerbaarder te worden of mensen die zich nadrukkelijk inzetten voor inclusiviteit.

Door een financiële bijdrage kan zo’n initiatief een belangrijke impuls en olievlekwerking krijgen. Het voorstel in de op 20 maart 2024 aangenomen motie is € 10.000,00 voor de winnaar en elk € 5.000,00 voor de andere twee genomineerden. Er wordt uiteraard wel een voorwaarde aan de besteding van deze gelden gesteld. Het geld moet ten gunste komen van een project van maatschappelijk belang in het algemeen en aan vrouwenemancipatie in het bijzonder, in de provincie Utrecht.

Zie voor meer informatie over deze prijs: www.bakhuiswoltersprijs.nl

Wilma de Boer-Leijsma

Wilma de Boer-Leijsma

Een bijdrage leveren aan een fijne samenleving! Dat is mijn drijfveer, in welke rol dan ook. Tussen 2010 en 2019 heb ik dat gedaan als fractievoorzitter voor de PvdA in Eemnes. Zo hebben wij er voor gezorgd dat er een Noodfonds kwam en is er op initiatief van de PvdA een budgetcoach gekomen. In 2019

Meer over Wilma de Boer-Leijsma