Statenlid, vicefractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter PS

Wilma de Boer-Leijsma

Natuur, landbouw, dierenwelzijn & faunabeheer, klimaat, sociale agenda, communicatie
Wilma de Boer-Leijsma

Over Wilma de Boer-Leijsma

Een bijdrage leveren aan een fijne samenleving! Dat is mijn drijfveer, in welke rol dan ook.

Tussen 2010 en 2019 heb ik dat gedaan als fractievoorzitter voor de PvdA in Eemnes. Zo hebben wij er voor gezorgd dat er een Noodfonds kwam en is er op initiatief van de PvdA een budgetcoach gekomen.

In 2019 werd ik statenlid in Utrecht. Ik ben er twee jaar tussenuit geweest omdat er een beroep op mijn gedaan werd in mijn woonplaats. Van 2020 tot en met 2022 was ik daar wethouder met de portefeuilles sociaal domein, jeugdzorg, volkshuisvesting en energietransitie. Daar heb ik een rol van betekenis kunnen vervullen in een moeilijke tijd met lockdowns door corona. Zo heb ik toen geregeld dat iedereen, jong en oud, mee kan doen aan sport en cultuur. Dat is belangrijk, want meedoen zorgt ervoor dat niemand aan de kant staat!

In 2022 kwam ik terug als statenlid met de portefeuille energietransitie en klimaat.

En nu, na de verkiezingen, kan ik weer door met de natuur en landbouw. Het is een onderwerp waar ik speciale affiniteit mee heb en ik ben dan ook blij dat ik me daarvoor mag gaan inzetten. Een eerlijke verdeling van de ruimte in de provincie Utrecht is van groter belang dan ooit. De PvdA wil er daarbij vooral op toezien dat dit op een eerlijke manier gebeurt.

Waar ben je naar op zoek?