Statenlid

Wilma de Boer-Leijsma

Natuur, water, landschap, gezonde leefomgeving, landbouw, faunabeheer en dierenwelzijn - Regio Eemland: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Woudenberg, Eemnes

Als sociaaldemocraat hecht ik het meest aan het eerste grondbeginsel van de PvdA: het recht op een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Dat daarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen vind ik vanzelfsprekend. Zo in een zinnetje lijkt dit logisch en eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Als gemeenteraadslid in Eemnes (2010-2019) heb ik daar steeds op gelet en vanuit die gedachte veel voor elkaar gekregen.

Als Statenlid wil ik ervoor zorgen dat Utrecht de gelukkigste provincie van Nederland wordt. Hoe? Door ervoor te zorgen dat iedereen in een passend, duurzaam en betaalbaar huis kan wonen. Dat we met het openbaar vervoer overal kunnen komen, tegen een aanvaardbare prijs of gratis voor wie het niet kan betalen. Utrecht moet de provincie zijn waar mensen werk hebben met een eerlijk contract en een fatsoenlijk loon. En waar landbouw en natuur als vanzelfsprekend geïntegreerd zijn.

Ik ga mijn bijdrage leveren aan een krachtige PvdA-fractie. Een fractie met lef, die van zich laat horen en waar je niet omheen kunt!

Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden en als echte Friezin ben ik een doorzetter en direct. Inmiddels woon ik trouwens al langer in de provincie Utrecht dan ik ooit in Friesland heb gewoond! Ik ben getrouwd met Tjerk en wij hebben twee dochters en drie kleinzoons. We wonen allemaal in Eemnes, dat is erg gezellig. Mijn hobby’s zijn met de hond erop uit trekken, lezen en zwemmen. Naast het politieke werk ben ik communicatie-adviseur.

Heeft u vragen of wilt u wat aan mij kwijt? Mail of bel gerust!